Home » Masturberen voor mannen » Wat moet je NIET doen bij het masturberen?

Wat moet je NIET doen bij het masturberen?

De veiligheid van je piemel

Hoewel je piemel best wel tegen een stootje kan, is het belangrijk om goed om te gaan met je mannelijke geslachtsdeel tijdens het masturberen, hij is ook weer niet van staal immers. De huid van de penis en met name de eikel is veel dunner dan bijvoorbeeld op je armen of benen. Door gebruik van verkeerd glijmiddel, of onzorgvuldig omgaan met je  penis kan die huid makkelijk gaan irriteren, of zelfs beschadigen.

Stop je piemel nooit ergens in als de kans bestaat dat je hem er niet meer uit krijgt! Als je piemel zelfs maar een beetje klem komt te zitten zal hij op gaan zwellen waardoor hij helemaal niet meer los komt. Je zou versteld staan van het aantal mensen dat naar het ziekenhuis moet omdat ze hun penis ergens in hebben gestoken en hem er niet meer uitkrijgen. Stel je voor dat ze in het ziekenhuis een voorwerp van je piemel af moeten zagen, dat wil je niet meemaken, toch? Denk daaraan voordat je besluit om je jongeheer in een fles of ander voorwerp te steken wat er niet voor bedoeld is!

Probeer ook nooit om te masturberen met een stofzuiger! Elke man heeft er wel eens aan gedacht om zijn leuter in de stofzuigerslang te stoppen en de stofzuiger aan te zetten. Helaas zijn er ook mannen die het daadwerkelijk proberen en geloof ons maar, dat loopt altijd verkeerd af! Als je wilt dat er aan je piemel gezogen wordt, dan zijn er talloze manieren om dat gevoel te simuleren, of je kunt op zoek gaan naar een partner om je te pijpen, maar blijf uit de buurt van die stofzuiger. Alles dat harder zuigt dan een mens kan je verwonden, dus ook een stofzuiger.

Om diezelfde reden raden we ook het gebruik van een penispomp af! Veel mannen zijn onzeker over de lengte van hun penis en proberen van alles om hem groter te laten worden, dat is ook de reden dat er zoveel apparaten op de markt zijn om je piemel te laten groeien. Deze apparaten kunnen je piemel ernstig beschadigen! Het weefsel van je piemel wordt op een onnatuurlijke manier uitgerekt en de minuscule bloedvaatjes die verantwoordelijk zijn voor het stijf worden van je piemel kunnen blijvend beschadigd raken door het gebruik van zulke apparaten. Bovendien wordt je piemel er in de meeste gevallen nauwelijks echt groter van en zelfs als het zou werken, zou het je liever een grotere penis hebben, of een penis die werkt? Geloof de verkooppraatjes niet van de mensen die dit soort apparaten aan je proberen te slijten. Je piemel is goed zoals ie is, dus ga er zuinig mee om.

Stop nooit, maar dan ook nooit iets in de plasbuis van je penis. Jongemannen die aan het experimenteren gaan willen nog wel eens proberen hoe het voelt om iets in hun piemel te steken en de gedachte daaraan kan inderdaad best opwindend zijn, maar het is gevaarlijk en onhygiënisch! De plasbuis van een man is een uitgang en geen ingang, je riskeert (inwendige) ontstekingen aan je penis die impotentie of onvruchtbaarheid tot gevolg kunnen hebben. Geniet van de buitenkant van je piemel, maar stop er niets in!

Ejaculatie tegenhouden

Er bestaan technieken om tijdens het masturberen op bepaalde delen van je lichaam en penis te drukken op het moment dat je klaarkomt om het sperma dat naar buiten wil tegen te houden. Wij van Seks met jezelf raden ten zeerste af dat je hiermee experimenteert, voornamelijk omdat niet duidelijk is wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Als je het sperma dat naar buiten wil tegen houdt komt er een enorme druk te staan op je penis en inwendige geslachtsorganen met alle gevolgen van dien. Laat je sperma uit je piemel komen als je klaarkomt en geniet daarvan. Zo is het orgasme immers bedoeld.

Wil je je orgasme uitstellen omdat je langer wilt genieten van het masturberen, of de seks, dan zijn daar talloze veilige manieren voor die bovendien voor meer opwinding kunnen zorgen. Meer daarover lees je binnenkort op Seks met jezelf.

Glijmiddel gebruiken bij het masturberen

Seks met jezelf beveelt het gebruik van glijmiddel tijdens het masturberen enorm aan. Niet alleen kun je door glijmiddel te gebruiken het genot enorm vergroten, je zult ook minder snel last krijgen van irritaties, of beschadigingen aan je piemel.

Uiteraard is het ook prima om te masturberen zonder glijmiddel, maar als je onervaren bent, vrij ruw bent, of lekker lang wilt masturberen, is het gebruik van glijmiddel toch wel verstandig. Wel raden wij het gebruik van zeep of shampoo af! Zeep kan de huid enorm uitdrogen, waardoor je piemel kan gaan irriteren. Bovendien kan het erg gaan prikken als je zeep in je plasbuis krijgt.

Voor meer informatie over de verschillende soorten glijmiddel om te masturberen verwijzen we je graag door naar ons artikel over glijmiddel.

Pas op met hitte als je masturbeert

Sommige mannen vinden het prettig om een warm voorwerp te gebruiken tijdens het masturberen, zoals een warme kruik, of voorwerpen die worden opgewarmd in de magnetron. Pas hier enorm mee op! Met name voorwerpen die je in de magnetron opwarmt kunnen nog wel eens heter zijn dan je verwacht. Als je warme voorwerpen wilt gebruiken, test de warmte dan altijd eerst op een ander lichaamsdeel, zoals je wang, of je pols voordat je het voorwerp tegen de tere huid van je penis houdt. Als een voorwerp te warm is om een paar seconden vast te houden, dan is het zeker te warm om ermee te masturberen en kun je jezelf ernstig verwonden.

Pas ook op met masturbatie terwijl je in een warm bad, of een hot tub zit! Als je masturbeert stijgt je hartslag en zweet je meer. Door te masturberen in warm water kan het zijn dat je lichaam niet voldoende kan afkoelen waardoor je lichaamstemperatuur gevaarlijk hoog kan stijgen. Je kun op die manier duizelig worden, of zelfs bewusteloos raken. Hoe warmer het water, hoe hoger het risico en als je daar een fysiek inspannende bezigheid aan toevoegt, zoals als een gek trekken aan je stijve piemel, dan kan dat je dus in een bijzonder lastig parket brengen. Niet masturberen in een hot tub, of een te warm bad dus!

Jezelf pijpen

Hoewel het idee best geil is om jezelf te kunnen pijpen is het belangrijk om je te realiseren dat je jezelf ernstig kunt bezeren als je probeert om die lonkende leuter in je mond te krijgen.

Veel mannen proberen het, maar helaas zijn maar weinig mannen er echt in geslaagd om met hun mond bij hun eigen piemel te komen. Mocht jij één van de gelukkigen zijn, dan heb je ofwel een enorm lange piemel, ofwel ben je een slangenmens, want in principe is het mannelijk lichaam niet gemaakt om jezelf te pijpen helaas. In het ergste geval kun je jezelf zodanig bezeren dat je in het ziekenhuis terecht komt, of er blijvend letsel aan overhoudt. Voorkom onnodig druk op je nek, of rug door te proberen jezelf te pijpen. Het is het risico echt niet waard!

Veiligheid bij het masturberen met/van anderen

Hoewel mastureberen in principe iets is wat je met jezelf doet kun je natuurlijk ook samen masturenen met je vriend of vriendin. Iemand anders aftrekken of vingeren zou je kunnen zien als veilige seks, maar vergis je niet, ook daaraan zijn risico’s verbonden!

Veel seksueel overdraagbare aandoeningen, oftewel SOA’s worden doorgegeven via lichaamssappen, zoals bloed, speeksel en sperma. Als je samen masturbeert bestaat de kans dat je besmet raakt met een geslachtsziekte doordat je in aanraking komt met de lichaamssappen van de ander. Bovendien kun je een vrouw ook zwanger maken met je sperma als je niet in haar vagina klaarkomt door bijvoorbeeld sperma dat nog aan je vingers zit als je haar vingert. Ook voordat je klaarkomt kan er trouwens al voorvocht uit je penis komen en ook daar kun je een ander mee besmetten of zwanger mee maken.

Als je niet 100% zeker weet dat jij en de ander volledig vrij zijn van seksueel overdraagbare aandoeningen en je de ander niet zwanger kunt maken, gebruik dan een condoom! Seks en samen masturberen moet leuk en veilig zijn, neem geen enkel risico. Je wilt geen ongewenst kind op de wereld zetten en je wilt niet sterven aan een geslachtsziekte toch?

Wees ook voorzichtig met seksueel contact via het internet. Hoewel je hier natuurlijk geen ziekste van kunt krijgen kun je wel ernstig in de problemen komen door bijvoorbeeld het gebruik van een webcam. Als je het opwindend vindt om samen te masturberen voor een webcam, terwijl je elkaar dus kunt zien, wees jezelf er dan altijd van bewust dat je nooit zeker weet of die ander het niet opneemt en ergens op internet plaatst. Stuur ook nooit naaktfoto’s van jezelf naar iemand. Als iets eenmaal op internet staat is het bijna onmogelijk om het er weer af te krijgen, dus hou je seksleven voor jezelf en je partner en verspreid het niet via internet!

Als je iemand ontmoet via internet, geef dan nooit je persoonlijke informatie, zoals je echte naam, je telefoonnummer, of je adres. Je weet nooit met wat voor persoon je te maken hebt en wat die persoon zal doen met je gegevens, dus hou ze privé!

Tot slot

Alle zaken die we hier besproken hebben zijn helaas slechts een paar dingen waar je op moet letten als je veilig wilt masturberen. Je zou versteld staan van alle dingen die mensen verzinnen om zichzelf seksueel te stimuleren en helaas gaat daarbij ook geregeld iets mis. De belangrijkste les die we je dan ook mee willen geven is: gebruik je gezonde verstand tijdens het masturberen! Bedenk altijd eerst wat het ergste is wat je kan overkomen als er iets mis zou gaan. Stel dat je het bijvoorbeeld opwindend vindt om een enorme spiegel boven je bed te hangen zodat je jezelf kunt zien terwijl je aan je pik trekt, bedenk dan wat er met je zou gebeuren als die spiegel naar benden komt zetten en op je valt. Wij van Seks met jezelf hopen natuurlijk dat je slim genoeg bent om geen spiegel boven je bed te hangen, maar we weten dat als een man opgewonden wordt hij soms niet helemaal helder meer kan denken helaas. Hou je kop erbij en doe geen dingen waarvan de kans aanwezig is dat er iets mis gaat waardoor je jezelf kunt bezeren!

Geniet van het masturberen en zorg dat je veilig blijft zodat je jezelf nog heel lang kunt blijven verwennen!



9 + 4 =