Ejaculatie

Ejaculatie – het spuitende orgasme van de man

Als je ejaculeert betekent dat dat er sperma uit je penis komt gespoten. Dit gebeurt als je klaarkomt. Als je het op de juiste manier doet, dan raak je door het wrijven over je penis steeds meer opgewonden. Je zult een prettig gevoel krijgen in je onderbuik en penis en op het moment dat je klaarkomt zul je merken dat het gevoel heel intens wordt. Als je het niet gewend bent kan het voelen alsof je moet plassen, maar maak je geen zorgen, dat is het sperma dat met grote kracht door je urethra (je plasbuis) wordt geperst en weldra uit je penis komt gespoten en dat geeft een heel lekker gevoel.

Veel jonge mannen ervaren pas een ejaculatie rond hun puberteit omdat hun lichaam pas dan begint met het aanmaken van sperma.

Ejaculatie

Een ejaculerende penis.

Sperma – het vruchtbare vocht van de man

Sperma, of mannelijk zaad is de wit-achtige vloeistof die uit de penis wordt gespoten tijdens een mannelijk orgasme. Dit zaad wordt aangemaakt in de ballen en aangevuld met vocht uit de prostaat. Als een man klaarkomt in de vagina van een vrouw dan kan hij met zijn sperma de vrouw bevruchten waardoor ze zwanger wordt.

Bij een zaadlozing tijdens het masturberen komt het sperma natuurlijk niet in een vrouw terecht en kun je het opvangen met een handdoek, of een tissue.

Als je ejaculeert dan spuit er ongeveer een vingerhoedje vol sperma uit je penis. Als je een tijdje niet klaarkomt worden de zaadcellen die in je ballen achterblijven vanzelf weer afgebroken. Het is dus niet zo dat je steeds meer sperma in je ballen krijgt als je een tijdje niet klaarkomt.

Zaadcellen kunnen in de vagina van een vrouw wel 24 tot 48 uur in leven blijven. Buiten de vagina, dus bijvoorbeeld na het masturberen sterven de cellen al na 5 minuten. Mocht je na het klaarkomen met je vinger in de vagina van een vrouw gaan waar per ongeluk nog wat sperma aan zit dan kan ze wel zwanger worden, dus pas daar altijd mee op!

Met het blote oog ziet sperma eruit als een wit-achtige vochtige substantie, maar door een microscoop kun je de zaadcellen zien. Deze zien eruit als kleine witte kikkervisjes die proberen naar hun doel te zwemmen, de baarmoeder van de vrouw.

Sperma na de ejaculatie

Sperma.

Spermacellen na de ejaculatie

Spermacellen gezien door een microscoop