Erogene zones

Erogene zones – de intiemste plekjes van je lichaam

Erogene zones zijn de plaatsen, of plekjes, op je lichaam waar je extra gevoelig bent voor aanraking of streling met seksuele opwinding als gevolg. Over het algemeen zijn de erogene zones bij ieder mens ongeveer gelijk, maar de mate van gevoeligheid kan verschillen per persoon. Bovendien kan het zijn dat sommige plekjes zó gevoelig zijn bij iemand dat het zelfs onprettig is om daar aangeraakt te worden. De bekendste erogene zones zijn natuurlijk de geslachtsorganen (de penis en balzak bij de man en de vagina, clitoris en schaamlippen bij de vrouw), de anus en het gebied daaromheen, tot zelfs de onderbuik (de venusheuvel) en de binnenkant van de dijen. Ook de tepels (en bij vrouwen de borsten ook natuurlijk) zijn bij veel mensen erg gevoelig en worden daarom eveneens vaak als erogene zone gezien.

De minder bekende erogene zones

Tijdens de seks en met name het voorspel zijn er, naast bovenstaande erogene zones, talloze andere plekken op het lichaam die erotische opwinding kunnen veroorzaken door zachte aanraking, of streling. Denk hierbij aan de hals, de oren en met name de oorlelletjes, de rug en dan met name het gebied langs de ruggengraat, de billen, de oksels en knieholtes, de flanken en de handen en voeten. Sommige mensen zien zelfs de huid als enorme erogene zone, waardoor eigenlijk het volledige lichaam dus een erogene zone is. De manier waarop, en hoe hard, of zacht iemand aangeraakt of gestreeld dient te worden voor een erotisch gevoel verschilt per persoon. Sommige mensen voelen niets bij aanraking op een bepaald plekje, terwijl een ander al smelt bij de lichtste aanraking ervan. Als twee mensen voor het eerst seks met elkaar hebben is het dan ook vaak heel erg wennen aan elkaars lichaam. Wat vindt de ander lekker en wat niet. Dat kan vaak heel anders zijn dan bij vorige bedpartners, waardoor de eerste paar keren dat je met iemand het bed deelt nog onwennig kan zijn. Pas als je na verloop van tijd elkaars lichaam beter leert kennen en goed op elkaar ingespeeld raakt kun je je kennis over de erogene zones van je partner gebruiken om hem, of haar seksueel op te winden.

Op zoek naar je eigen erogene zones

Kennis over je eigen lichaam is ook erg fijn als je voor het eerst met iemand naar bed gaat. Als je zelf al een beetje weet wat je lekker vindt en waar je aangeraakt wilt worden, dan kun je de ander helpen om jouw intiemste plekjes te vinden. Daarom is het goed om tijdens de masturbatie, als je alleen bent, eens op zoek te gaan naar jouw erogene zones. Neem eens rustig de tijd om je eigen lichaam te ontdekken en te strelen. Probeer ook eens plekje waarvan je misschien niet zou verwachten dat je daar opgewonden van kunt raken, zoals de onderkant van je voeten, of je knieholtes. gebruik een veer, of streel jezelf gewoon heel zachtjes met je handen en vingers. Op die manier leer je ook hoe je je handen het beste kunt gebruiken om straks je partner te strelen tijdens de seks.


Erogene zonesWil je jezelf helemaal gek maken met strelingen? Dan raden we je deze speciaal ontwikkelde kietelplumeau aan! Door de superzachte veertjes kun je jezelf stimuleren totdat je het niet meer houdt en reken maar dat je orgasme dan intens zal zijn.

Bovendien heeft deze sekstoy nog een extraatje voor mensen die echt van experimenteren houden, want als je hem omdraait kun je de kietelplumeau gebruiken als zweepje. Geef je liefje een pak slaag, of probeer eens bij jezelf hoe ver je kunt gaan.

Check de kietelplumeau nu en verwen jezelf tot je klaarkomt!

Kietelplumeau €12,99