Vragen over masturberen

Wat is masturberen?

Voor mannen is masturberen het stimuleren van de penis met de handen, of een hulpmiddel om seksueel genot te creëren, ook wel aftrekken genoemd. Voor vrouwen bestaat masturberen uit het handmatig stimuleren van de vagina en de clitoris om tot een seksueel hoogtepunt te komen, ook wel vingeren genoemd. Het masturberen bij vrouwen is op zichzelf al een heerlijke stimulatie en hoeft niet persé te eindigen met een orgasme. Bij  mannen eindigt het aftrekken meestal wel met een orgasme. Het orgasme van volwassen mannen en oudere tieners gaat meestal gepaard met een ejaculatie, waarbij het sperma van de man uit de penis spuit.


Waarom masturberen mensen?

Als je ooit hebt gemasturbeerd en een orgasme hebt gekregen, dan weet je het antwoord op deze vraag al! Naast het heerlijke gevoel dat een orgasme je geeft zorgt het klaarkomen voor een ontlading van de seksuele spanning die opgebouwd wordt na verloop van tijd. Met name mannen rond hun tienerjaren, maar oudere mannen ook worden geil van tijd tot tijd door bijvoorbeeld erotische gedachten die ze hebben. De seksuele spanning in het hoofd en lichaam van de man die daardoor opgebouwd wordt moet hij na verloop van tijd even kwijt en dat doet de man door te masturberen. Vrouwen ervaren deze seksuele spanning in mindere mate, maar kunnen wel opgewonden worden, net als mannen, door seksuele prikkels van buitenaf, of seksuele gedachten. Ook voor vrouwen kan het masturberen dan voor ontlading zorgen.


Hoe oud moet je zijn om te masturberen?

Als je dit kunt lezen, dan ben je oud genoeg om te masturberen. Misschien ben je wel nog te jong om te ejaculeren. De meeste jongens beginnen met aanmaken van sperma tussen hun 12e en 15e levensjaar, al beginnen sommige jongens er al veel eerder, of later mee. Het aanmaken van sperma gaat vanzelf, er is niets wat je kunt doen om dat te versnellen, dus als je nog niet hebt gespoten tijdens het klaarkomen, dan kun je weinig anders doen dan wachten tot je oud genoeg bent. Als je lichaam nog geen sperma aanmaakt kun je al wel masturberen en zelfs orgasmes krijgen, maar voor de meeste mannen is een orgasme waarbij een flinke dosis sperma uit de penis komt gespoten toch het lekkerste.

Vrouwen maken geen sperma aan, maar zullen wel pas erotische gevoelens gaan krijgen vanaf een bepaalde leeftijd. Ze zullen dan ook merken dat hun vagina ineens heel vochtig wordt als ze opgewonden worden, of als ze zichzelf vingeren.


Is masturberen gevaarlijk?

Nee, er is helemaal niets mis met masturberen! Jaren geleden dacht men dat je blind, of gek kon worden van zelfbevrediging, dat je er harige handpalmen van kon krijgen en nog een heleboel andere dingen (terwijl ook toen masturberen al iets was wat iedereen deed). Inmiddels is door de moderne wetenschap bewezen dat al deze belachelijke overtuigingen onzin zijn, al blijven sommige hardnekkige geruchten natuurlijk altijd de ronde doen. Stel je eens voor dat alles wat men vroeger dacht over masturbatie waar zou zijn. Dan zouden er nu een heleboel blinde, gekke mensen rondlopen met harige handpalmen! Masturberen is niet slecht, of gevaarlijk (mits je geen gekke dingen uithaalt natuurlijk). Het kan op geen enkele manier kwaad, het is gewoon hartstikke lekker en leuk!


Is masturberen vies?

Zolang je je handen wast voor en na het masturberen en je ook je lichaam en met name je penis, of vagina goed schoon houdt is er niets vies aan zelfbevrediging! Sommige mensen zullen misschien wel doen alsof masturberen vies is, maar geloof ons, die mensen doen het zelf ook! Als je hulpmiddelen gebruikt bij het masturberen, dan is het wel heel belangrijk dat je die goed schoon houdt natuurlijk. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor seksspeeltjes, maar gewoon warm water en zeep werkt ook prima om je speeltjes te reinigen. Let wel even op of ze tegen water kunnen natuurlijk en maak ze schoon voor en na elke keer dat je ze gebruikt.


Ben je een loser als je masturbeert?

Nee, absoluut niet! Wat mensen ook zeggen, iedereen masturbeert. Ook de mensen die zeggen van niet. Het is iets heel menselijks. Misschien heb je wel eens iemand horen zeggen dat hij niet hoeft te masturberen omdat hij ‘echte’ seks heeft. Dat is echt onzin! Ook mensen die seks hebben masturberen af en toe. Sterker nog, mensen die heel hard roepen dat ze niet masturberen, of dat masturberen slecht, of vies is, die voelen zich vaak schuldig dat ze zelf masturberen en roepen dat soort dingen om zich minder schuldig te voelen. Dat soort mensen zorgen er alleen maar voor dat andere mensen zich ook vies voelen als ze masturberen, en dat is hartstikke zonde, want het is juist iets heel fijns om te masturberen!


Kun je te vaak masturberen?

Met name jongens masturberen in de eerste maanden, of zelfs jaren dat ze het masturberen ontdekken meer dan ze ooit zullen doen in de rest van hun leven. Het komt vaker voor dan je denkt dat een jongen van 13, 14 jaar wel 3, 4, of zelfs 5 tot 6 keer per dag masturbeert. Het is dus niet zo gek dat sommige jonge mannen zich zorgen maken dat ze te veel masturberen. Natuurlijk is het zonde als je de hele dag aan het masturberen bent, terwijl je andere nuttige dingen had kunnen doen, maar als je anders toch maar voor de tv had gezeten, maak je er dan maar geen zorgen over. Zolang het geen pijn doet en je er plezier aan beleeft kun je niet te vaak masturberen.

Vrouwen hebben van nature meestal minder vaak zin in seks, of seksuele bevrediging dan mannen, dus zullen zich automatisch ook minder zorgen maken over het aantal keer dat ze masturberen, maar ook voor vrouwen geldt, zolang je er plezier aan beleeft kan het absoluut geen kwaad!


Hoe vaak masturberen is “normaal”?

Er is geen standaard aantal keer dat iemand masturbeert. Zolang het lekker blijft kun je het zo vaak doen als je wilt. Na verloop van tijd kan het zijn dat je penis, of vagina een beetje beurs aan gaat voelen, maar meestal heb je dan automatisch geen zin meer om te masturberen. Dat beurse gevoel is normaal. Wrijf maar eens net zo vaak over eender welk ander lichaamsdeel en het zal ook beurs aan gaan voelen. Sommige mensen (met name jonge mannen) masturberen een aantal keer per dag, sommigen één keer per dag en sommigen maar één, of twee keer per week, of nog minder. Doe het gewoon wanneer je zin hebt en zo lang het lekker blijft.


Is mijn penis groot genoeg?

Dit is een veel voorkomende zorg van jonge mannen. Maak je geen zorgen, je kunt prima genieten van masturbatie (en ook gewoon van seks met een vrouw) hoe klein, of groot je penis ook is. Misschien maak je je weleens zorgen over de lengte van je penis ten opzichte van die van andere mannen, bijvoorbeeld in de kleedruimte na de gymles, of in de sportschool. Misschien schrik je als je de grootte ziet van oudere jongens dan jijzelf met grotere genitaliën, maar dat is normaal. Als je ouder wordt groeien je ballen en penis en zo niet, dan is het ook niet erg. Zo lang alles maar werkt is er niets aan de hand! Laat je ook vooral niet gek maken door mannen in seksfilms. Die zijn juist uitgekozen omdat ze een enorme piemel hebben, maar dat is vaker uitzondering dan regel. Sterker nog, de meeste vrouwen houden er niet zo van om te vrijen met een man die een te grote penis heeft omdat het pijn kan doen als ie te groot is.


Ik kan niet klaarkomen, wat nu?

Als je al weet hoe je moet masturberen, dan denk je misschien dat het niet nodig is om aan iemand uit te leggen hoe je moet masturberen, maar je zou je weleens kunnen vergissen in het aantal mannen en vrouwen dat niet weet hoe je jezelf goed kunt bevredigen. Sommige mensen lezen misschien snel even wat tips op deze site, beginnen te masturberen en na 15 á 20 minuten zijn ze het zat en geven het op. Als jij jezelf hierin herkent, dan doe je het waarschijnlijk verkeerd. Masturbatie vraagt je volledige aandacht, dus zet de TV uit en doe je Playstation even weg. Als je wilt masturberen tot je klaarkomt, dan zul je de juiste technieken moeten toepassen en daarvoor ben je op deze site aan het juiste adres. Lees hier hoe je jezelf kunt aftrekken als man, of kunt vingeren als vrouw.


Heb je een vraag over masturberen die hier niet beantwoord wordt, stuur ons dan een mailtje en misschien komt jouw vraag dan wel op de site. Natuurlijk 100% anoniem!