De penis

De penis – de belangrijkste mannelijke erogene zone

De penis, ook wel piemel, pik, lul, jongeheer, leuter, lid, fallus, snikkel, plasser, pielemuis of tampeloeres genoemd, is het mannelijk geslachtsorgaan. Alle mannen hebben een penis en gebruiken deze om te plassen en als ze oud genoeg zijn voor seksuele activiteiten, zoals masturbatie en seks.

Een menselijke piemel bestaat uit drie zwellichamen en aan het uiteinde de eikel. Over de eikel zit de voorhuid, die naar achteren geschoven kan worden, waardoor de eikel bloot komt te liggen. Het toompje verbindt de eikel en de voorhuid met elkaar aan de onderkant van de penis. Het toompje is meestal de meest gevoelige plek van de penis. In sommige culturen wordt bij jonge mannen de voorhuid om religieuze redenen verwijderd. Dit wordt besnijdenis genoemd. Ook met een besneden piemel kun je prima vrijen, of masturberen.

Door de penis loopt de urinebuis. Deze dient zowel voor de doorgang van urine, als van sperma. Onder de penis hangt het scrotum, oftwel de balzak, waarin zich de ballen van de man bevinden. In de puberteit beginnen de ballen te groeien en zich te ontwikkelen. Ook de penis zal groeien in de puberteit en er zal schaamhaar gaan groeien op en boven de penis.

In ontspannen toestand hangt de penis slap naar beneden. Dit is ook de toestand waarin je kunt plassen als man. Als je seksueel opgewonden raakt zul je merken dat je piemel stijf wordt en omhoog gaat staan. Je hebt dan een erectie. Als je een stijve piemel hebt kun je masturberen, of seks hebben met een vrouw door penetratie.

Als je een orgasme hebt gehad, of de seksuele opwinding verdwijnt weer, dan zal je piemel vanzelf weer slap worden.

Stijve penis

Een penis in stijve toestand

Slappe penis

Een penis in ontspannen toestand.

De eikel – de gevoelige top van de penis

De eikel is het meest gevoelige deel van de penis en bevindt zich aan het uiteinde ervan. Als je niet besneden bent, dan ligt de eikel meestal verborgen in de voorhuid. Het toompje verbindt de voorhuid met de eikel. Bij besneden mannen is de eikel altijd zichtbaar. Bij het masturberen en bij seks speelt de eikel een belangrijke rol.

Net als de penis bestaat de eikel uit zwellichamen, waardoor de eikel hard kan worden voor seksuele activiteiten zoals masturbatie en seks. de urinebuis waar plas en sperma door naar buiten kunnen komen eindigt in de eikel. De huid van de eikel is geen normale huid, maar slijmvlies.

Onder de rand van de eikel ontstaat smegma, een wit goedje dat voornamelijk uit talg bestaat. Hoewel het heel normaal is dat er smegma ontstaat onder de voorhuid is het belangrijk om dit dagelijks weg te wassen om ontstekingen aan de penis te voorkomen.

Door de eikel op de juiste manier te strelen en seksueel te stimuleren kun je een orgasme krijgen.

De eikel - het gevoelige topje van de penis

De eikel

De voorhuid

De voorhuid is het stukje huid dat de eikel bedekt. Als je een korte voorhuid hebt, dan schuift deze soms vanzelf naar achteren als je een erectie hebt, waardoor de eikel bloot komt te liggen. Tijdens het masturberen kun je met je handen de voorhuid naar achteren schuiven, of op en neer gaan.

In sommige culturen wordt om religieuze redenen de voorhuid bij jonge mannen op een bepaalde leeftijd verwijderd, waardoor de eikel altijd ontbloot blijft. Dit noemen we een besnijdenis. Hierdoor kan de eikel iets minder gevoelig worden wat ervoor kan zorgen dat je bijvoorbeeld langer seks kunt hebben, of kunt masturberen, zonder dat je klaarkomt.

Bij kinderen zit de voorhuid nog volledig vast aan de eikel. Rond je puberteit komt deze los van je eikel en kun je hem dus naar achteren schuiven. Het wordt dan ook belangrijk om je piemel dagelijks te wassen zodat er geen ophoping van smegma onder het randje van je eikel komt, waardoor je piemel kan gaan ontsteken.

Penis met de voorhuid over de eikel

Penis met de voorhuid over de eikel geschoven.

Penis met de voorhuid naar achteren geschoven

Penis met de voorhuid naar achteren geschoven.

 

 

Het toompje – het gevoeligste plekje van de penis

Het toompje is het kleine peesje aan de onderkant van de penis dat de voorhuid en de eikel met elkaar verbindt. Je kunt het vergelijken met het peesje onder je tong aan de onderkant dat je tong verbindt met je kaak.

Bij sommige mannen is dit peesje wat te kort waardoor de voorhuid niet helemaal naar achteren getrokken kan worden. Je kunt in dat geval het toompje wat oprekken door het te masseren tijdens een warm bad. In sommige gevallen kan het toompje een beetje scheuren als je te hard masturbeert, of tijdens heftige seks. Dit kan geen kwaad, immers als het bloeden gestopt is zul je merken dat het makkelijker is om de voorhuid naar achteren te trekken om de eikel te ontbloten.

Het toompje is bij veel mannen het gevoeligste stukje van de penis en kan door langdurige stimulering een orgasme veroorzaken.

Het toompje van de penis

Het toompje aan de onderkant van de eikel.


Er zijn verschillende hulpmiddelen om je penis mee te verwennen. Wat dacht van bijvoorbeeld van de Fleshlight?! Deze, als zaklamp vermomde, kunstvagina is het beste van het beste wat betreft hulpmiddelen om te masturberen. De vagina is gemaakt van superzachte siliconen en voelt, als je je piemel erin steekt, exact aan als een echte vagina! Stel je eens voor dat je voortaan altijd en overal waar je maar wilt échte seks kunt hebben in je eentje! Meer info over de flashlight vind je hier!