De vagina

De vagina – het vrouwelijke centrum van genot

De vagina, ook wel schede, doos, kut, poesje, spleet, gleuf, pruim of flamoes genoemd is het inwendige vrouwelijke geslachtsorgaan. Het zichtbare, uitwendige deel noemen we de vulva. Tijdens de seks wordt de stijve penis van de man in de vagina gebracht. Als een vrouw daardoor zwanger raakt dient de vagina negen maanden later als geboortekanaal tijdens de bevalling. Daarnaast gebruiken vrouwen hun vagina natuurlijk om te plassen.

Het inwendige deel van de vagina is zo’n acht tot tien centimeter diep. De wanden bestaan uit roze slijmvliezen en spieren. Als een vrouw niet opgewonden is liggen de wanden tegen elkaar en is de vagina dus gesloten. Raakt een vrouw seksueel opgewonden, dan ontspannen de spieren zich en krullen de schaamlippen naar buiten waardoor de vagina open gaat. Hierdoor kan een penis, of seksueel hulpmiddel zoals een dildo of vibrator worden ingebracht.

De vagina wordt gezien als de belangrijkste erogene zone van de vrouw. In de vagina bevinden zich de G-plek en de minder bekende A-plek.

Vagina

De vagina, omringd door de vulva.

Afscheiding – een natte vagina

Als een vrouw seksueel opgewonden wordt krijgt ze een natte vagina doordat er afscheiding wordt geproduceerd. Dit vrouwelijke vocht bestaat uit slijm dat geproduceerd wordt door de baarmoedermond én door de wanden van de vagina komt. Deze afscheiding bevat onder andere melkzuur wat er voor zorgt dat de zuurgraad in de vagina laag blijft. De juiste zuurgraad zorgt ervoor dat bacteriën die infecties kunnen veroorzaken in de vagina, baarmoeder en buikholte de vagina niet kunnen  binnendringen. De afscheiding in een gezonde vagina is geurloos. Rond de eisprong van de vrouw produceert een vagina gewoonlijk iets meer afscheiding. De hoeveelheid vocht die een vagina in opgewonden toestand produceert verschilt per vrouw. Sommige vrouwen krijgen al bij de kleinste seksuele prikkel een natte vagina en bij andere vrouwen kan het een flinke poos duren voordat ze nat worden. In zo’n geval kan het prettig zijn om wat glijmiddel te gebruiken tijdens de seks of bij het masturberen.

Het maagdenvlies

Bij vrouwen die nog nooit seks hebben gehad, of nog nooit iets hebben ingebracht in hun vagina is het maagdenvlies in de meeste gevallen nog in tact. Ondanks de naam maagdenvlies is er eigenlijk niet echt sprake van een vlies. Je zou het meer kunnen zien als een dun gekarteld randje aan de binnenkant van de vagina wat de opening min of meer afsluit, maar wel degelijk open is, zodat er vocht naar buiten kan. De vorm en grootte van het maagdenvlies verschilt per vrouw. Als er voor de eerste keer iets in de vagina gaat, bijvoorbeeld tijdens de seks, of de masturbatie kan het zijn dat het maagdenvlies iets inscheurt en gaat bloeden. Dit is volkomen normaal en niets om je zorgen over te maken. We spreken in dit geval van ontmaagding hoewel deze term ook vaak wordt gebruikt voor de eerste keer dat een vrouw (of een man) seks heeft. Bij veel vrouwen is het maagdenvlies al ingescheurd voordat ze voor de eerste seks hebben door bijvoorbeeld het inbrengen van een tampon, of door sport.

Maagdenvlies vagina

Het kartelige randje aan de binnekant van de vagina wat het maagdenvlies genoemd wordt.

De vulva – het zichtbare deel van de vagina

De schaamlippen en de clitoris zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen onderdeel van de vagina, maar behoren tot de vulva; het zichtbare, uitwendige gedeelte van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Meer hierover lees je in het hoofdstuk: De vulva.

Squirten – het spuitorgasme van de vrouw

Een onderwerp waar niet zo veel over bekend is, is dat vrouwen net als mannen ook kunnen ejaculeren, oftewel squirten! Dat wil zeggen dat een vrouw dus kan spuiten tijdens haar orgasme wat niet alleen een heerlijk gevoel geeft, maar ook een supergeile extra dimensie kan geven aan je seksleven, zowel samen met een partner, als wanneer je alleen bent en jezelf bevredigt. De kans is vrij groot dat jij nog nooit hebt kunnen genieten van een spuitorgasme, maar er zijn eenvoudige technieken om jezelf zodanig te verwennen dat het vocht letterlijk uit je kutje spuit! Elke vrouw kan spuitend klaarkomen, dus check: ‘Alle vrouwen kunnen ejaculeren’ en help jezelf in 7 eenvoudige stappen naar dat Goddelijke spuitorgasme!

Squirten vagina

De ejaculatie van de vrouw. Het vocht spuit uit de vagina.