De U-spot

De U-spot – het gevoelige plekje bovenin de vulva

Naast de bekende G-spot en de iets minder bekende A-spot heeft de vrouw nog een derde plekje in haar vagina/vulva waar ze zeer gevoelig is, naast natuurlijk de bekende plekken als de clitoris en de schaamlippen; de U-spot.

De U in U-spot staat voor urethra, wat urinebuis betekent. De U-spot bevindt zich dan ook aan beide zijden hiervan en net boven de urinebuis van de vrouw. Het gevoelige weefsel van de U-spot is niet aanwezig aan de onderkant van de plasbuis. Het uiteinde van de plasbuis bevindt zich bij de vrouw aan het begin van de vagina, net onder de clitoris, maar net boven de vaginale opening.

In dit uiteinde van de plasbuis van een vrouw monden enorm veel zenuwuiteinden uit wat dit plekje dus enorm gevoelig maakt en zeer geschikt voor stimulatie. Bij sommige vrouwen kan stimulatie met de tong, of de vingers zelfs al tot een orgasme leiden, maar in combinatie met stimulatie van de clitoris, of de binnenkant van de vagina kan de U-spot ook een extra lekker orgasme veroorzaken.

Tijdens de seks wordt de U-spot nauwelijks gestimuleerd bij penetratie. We kan je partner je U-spot heel goed bevredigen tijdens het beffen, of het vingeren. Als je masturbeert kun je natuurlijk wel heel eenvoudig je U-spot strelen en stimuleren. Wel is het zo dat de gevoeligheid van de U-spot verschilt per vrouw. Bij sommige vrouwen is de U-spot zo gevoelig dat het te heftig kan zijn om daar aangeraakt te worden. Sommige vrouwen zijn helaas weer minder gevoelig op die plek en andere vrouwen kunnen heerlijk klaarkomen door stimulatie van de U-spot. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om eens te proberen hoe jij erop reageert als je jezelf aanraakt in dat gebied.

U-spot

De U-spot

Net als de G-spot en de A-spot kun je door stimulatie van de U-spot een spuitorgasme krijgen. Meer hierover lees je op ‘Alle vrouwen kunnen ejaculeren’.